Jarenlang konden booteigenaren hun schuiten stallen in Museum BroekerVeiling, maar die tijd is nu voorbij. De organisatie heeft bekendgemaakt dat voor de bootjes geen plek meer is. De reden? Volgens directeur Ron Karels past het niet in de doelstellingen van het museum en raken steeds vaker schuitjes beschadigd. Booteigenaren reageren verbaasd op het besluit.

Museum BroekerVeiling, bijna vijftig jaar een begrip in de omgeving. En ook al tientallen jaren de stallingsplaats voor bootjes. Het is voor de eigenaren een mooie manier om het museum ook in de wintermaanden te steunen, maar daar komt nu een einde aan. De doelstelling van het museum is om de komende jaren te groeien en daar past de stalling niet bij, vertelt directeur Ron Karels aan Dijk en Waard Centraal. "We verwachten steeds meer bezoekers in de wintermaanden en hebben ook een groter wordende eigen vloot."

Want waar de BroekerVeiling bijvoorbeeld eerst geen eigen fluisterboten had, zijn er nu vijftien elektrische bootjes. "En wat we ook zien is dat meer schuiten beschadigd uit de stalling komen." Karels legt uit: "Omdat de ruimte te krap wordt, liggen de boten vlak naast elkaar. Als er dan iemand voorbij vaart kunnen de schuitjes tegen elkaar komen."

Het bericht komt als een donderslag bij heldere hemel voor Rob Vroegop, voorzitter van Langedijk Waterrijk. De stichting zet zich in voor een betere doorvaarbaarheid van de verschillende wateren. "Ik heb het nog niet besproken met het bestuur, maar we gaan sowieso een officiële brief sturen om te zeggen wat we vinden." Zelf heeft Vroegop ook al jaren een bootje in de stalling van het museum. "Het voelt een beetje als stank voor dank. Als eigenaren hebben we geholpen toen het museum in moeilijkheden was en nu ze in de slappe was zitten zijn we niet meer nodig."

Dat gevoel begrijpt Karels wel. "Maar ik zie dat totaal anders. Voor de toekomst van het museum kunnen we niks anders dan deze keuze maken." Rob Vroegop roept booteigenaren op om te reageren op het besluit: "Hoe meer mensen die zeggen dat ze het er niet mee eens zijn, hoe beter. We moeten met z'n allen een statement maken."
Pin It
Bekeken: 1525x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/