Krijgen meer Dijk en Waarders een energietoeslag? Dinsdagavond werd in het gemeentehuis besproken wat te doen met de bijna anderhalf miljoen euro die na het geven van eerdere energietoeslagen over is van het budget.

Als het aan het college ligt krijgen huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 150 procent van de bijstandsnorm ook een toeslag. "Dit besluit vloeit voort uit het coalitieakkoord waarin we hebben afgesproken dat we ook deze inkomensgroep willen helpen", legt wethouder Rep uit. Maar dat zien verschillende partijen toch anders. "Waarom tot 150 procent?", vroeg raadslid Véronique Wanst van de VVD zich hardop af. Ze benadrukte dat ook mensen met een hoger inkomen snel in de problemen kunnen komen. "Het leven is voor veel inwoners vrij duur. Ook voor degene met meer inkomen of een ander bestedingspatroon."

Wat Carmen Bosscher van BVNL betreft is het vooral belangrijk dat maatwerk voorop staat. Ze refereerde onder meer aan het nieuws dat de compensatie voor de hogere energierekening vorig jaar ook naar dak- en thuislozen in de gemeente ging. Daarnaast stelde ze tijdens de avond dat naast inwoners ook ondernemers ondersteund moeten worden. "Want daar voltrekt zich een stille ramp."

Fractievoorzitter Trijntje Johanne Visser van de ChristenUnie hoorde de ideeën aan en liep naar het spreekgestoelte. "Als we deze groep minima willen helpen, dan krijgen ze ongeveer 650 euro per huishouden. Maar als we de energietoeslag breder gaan inzetten, wordt het maar een paar honderd euro per huishouden." Ze benadrukte: "Dan kunnen we beter alleen de mensen helpen die het juist nu heel moeilijk hebben."

Het voorstel zorgde voor flink wat discussie en wordt binnenkort besproken tijdens de raadsvergadering.
Pin It
Bekeken: 1138x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/