Een ontspannend moment in een drukke agenda is meestal welkom. Dus als er een kans is om het nuttige met het aangename te verenigen dan wordt die kans vaak aangegrepen. Dat bleek ook woensdagochtend toen er vier burgemeesters verschenen bij de Hortus Bolborum in Limmen. "We zien elkaar regelmatig voor overleg en dan proberen we op een mooie plek in de betreffende gemeente af te spreken", zo laat burgemeester van Castricum Toon Mans aan Streekstad Centraal weten.

Voor de zichtbaar enthousiaste medewerkers van de Hortus, die duizenden bezoekers langs zien komen,  is dit toch wel weer een bijzonder moment. En dat zowel burgemeester Anja Schouten van Alkmaar als burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard 'een bekende' tegenkomen, illustreert hoe verbonden en 'klein' de regio eigenlijk is. En hoe belangrijk deze burgemeestersgesprekken daarom zijn. Maar voor er serieus met elkaar gesproken wordt, staat eerst een rondleiding bij de Hortus op het programma. Ook burgemeester Lars Voskuil van Bergen is van de partij.

"Eigenlijk zouden er zes burgemeesters komen, maar die van Heiloo en Uitgeest konden niet komen, dus werden het er vier", vertelt Max Nuyens van de Hortus Bolborum. "Over vier jaar vieren we ons 100-jarig bestaan. Waar we hier erg trots op zijn, is de enorme collectie. We hebben hier 2600 verschillende tulpen, dat vind je nergens anders in de wereld." Dat dat ook op de rest van de wereld indruk maakt, blijkt wel uit de met bezoekers volstromende Hortus, ook op deze 'gewone' woensdagochtend. Tussen de rijen mooi gekleurde bloemen bespeuren we meerdere talen bij de natuurlijk uitbundig fotograferende toeristen.

Ondertussen trekt Max de burgemeesters de wereld van de bloementeelt en -pracht in: "Als je dit proeft, dit is een zoetstof. Dat kun je best doen, daar wordt je niet ziek van, daar wordt je niet high van." Anja Schouten steekt prompt haar pink in de kelk van de gepresenteerde bloem en likt er vervolgens voorzichtig aan. "Oh, dat is gewoon suikerwater!", roept ze. "Ik had al een fascinatie voor de bollensector die ook bij ons in de regio groot is, al deze informatie maakt het alleen maar nog mooier", reageert Lars Voskuil op alle informatie.

Maarten Poorter volgt ook alles met interesse. Hij blijkt echter een verborgen agenda te hebben: "We hebben net een huis gekocht in Dijk en Waard en er moet nog wat tuin gevuld worden. Dus ik ben inspiratie aan het opdoen." De burgemeesters van Alkmaar, Dijk en Waard en Bergen nemen de informatie op als een spons, terwijl 'thuisburgemeester' Toon Mans trots toekijkt. Ook Max is tevreden: "Eigenlijk hadden ze qua tijd allang weg moeten zijn, maar ze konden er geen eind aan breien!"
Pin It
Bekeken: 2551x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/