D.R. uit Koedijk gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de Alkmaarse rechtbank. De 47-jarige vrouw kreeg 57 maanden celstraf voor ernstige mishandeling van haar pleegkind Delias, met de dood tot gevolg. Ook moet ze 20.000 euro schadevergoeding betalen aan de moeder. Met een nieuwe advocaat aan haar zijde hoopt ze op vrijspraak, laat mediapartner NH Nieuws weten. Het Openbaar Ministerie stapt ook naar het Gerechtshof, juist voor een hogere straf.

Volgens de rechtbank staat vast dat D.R. (47) haar pleegzoon Delias op 6 april 2021 bewust ernstig hoofd- en oogletsel toebracht, maar de rechter wilde niet zo ver gaan als veroordeling voor doodslag. Het bleef bij ernstige mishandeling met de dood tot gevolg.

D.'s nieuwe advocaat, Jaap-Willem Roozemond, wil echter dat de bewijsvoering opnieuw tegen het licht wordt gehouden. Hij zal pleiten voor vrijspraak. "In de eerste aanleg (van aanhouding tot inhoudelijke behandeling, red.) zijn geen onderzoekswensen opgegeven. Die hadden bij de rechtbank al moeten worden uitgezet."

Het Openbaar Ministerie is ook niet blij met het vonnis. D.R. kreeg drie maanden strafvermindering omdat de inhoudelijke behandeling lang op zich liet wachten. Bovendien had het OM zes jaar celstraf geëist.

De ouders van Delias zullen tijdens het hoger beroep aanwezig zijn. Bij de nabestaanden gloeit er hoop dat de celstraf hoger uitvalt, verklaart hun advocaat Priya Soekhai tegen NH. "Voor de nabestaanden is het heel vervelend dat ze weer dit hele circus door moeten. We hopen dat de pleegmoeder harder wordt gestraft." (foto: NH Nieuws)


De 2,5-jarige Delias werd op 6 april 2021 met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn pupillen waren wijd en zijn hartslag was erg laag. In de ambulance wordt hij aan de beademing gelegd.

Even daarvoor had zijn pleegmoeder 112 gebeld. Ze zei dat ze Delias in haar achtertuin had gevonden, met zijn hoofd in de drinkbak van de hond. Ze zou hem door de stress hard weggetrokken hebben, waarna hij met zijn hoofd tegen de stenen drempel van de achterdeur knalde. Omdat hij nergens op reageerde, dacht ze dat hij veel water binnen had gekregen.

Uit een CT-scan bleek dat Delias een massale hersenbloeding had. Na een spoedoperatie was hij overgebracht naar het LUMC in Leiden, maar daar kon met de beste wil niets meer voor hem worden gedaan. Twee dagen later was de peuter van de beademing gehaald.

Uit het pathologisch onderzoek bleek dat Delias geen vocht in zijn longen had. Wel had hij, naast ernstig hersenletsel, blauwe plekken en bloeduitstortingen aan zijn hoofd, oogkassen en netvlies. Volgens de rechter is bewezen dat ddit fatale letsel niet per ongeluk is ontstaan. "Er is geen medische oorzaak gevonden en een val op een drempel of in een drinkbak is te gering. Er moet sprake zijn geweest van een forse krachtinwerking."


Pin It
Bekeken: 2902x
https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/