Vrijdagmiddag even na 15:00 uur. Op het anders zo rustige Venpad in Sint Pancras loopt een man rond met drinken en hapjes. "Ik heb verschillende vruchtensappen", zegt hij. Langzaamaan komen meer mensen richting het landweggetje. Aan het eind van het pad is een brug afgezet met linten. "We zijn hier in september mee begonnen en  nu staan we hier", vertelt wethouder Annette Groot. Samen met Ron Oudeman, directeur van K. Dekker Bouw & Infra, knipt ze een lint door. De officiële opening van de verbinding is een feit.

Daarmee is opnieuw is een knelpunt verdwenen uit de vaarroute in De Groene Loper in Sint Pancras. Na bruggen De Helt en Daalmeerpad  is nu ook de Venpadbrug officieel in gebruik genomen. "Hier is de afgelopen maanden hard aan gewerkt", benadrukt de wethouder. Al een aantal jaren is de gemeente Langedijk, inmiddels Dijk en Waard, bezig met het project 'Langedijk ontwikkelt met water'. Het project heeft onder meer als doel om de doorvaarbaarheid te verbeteren. "Want wij zijn echt mensen van het water. Eerst voeren wij met kool door Langedijk en nu recreëren we hier op het water."

En dat waterrijke verleden is ook te zien in het ontwerp van de brug - legt directeur Oudeman uit. "Het oude landschap met de vele eilandjes tussen sloten is te herkennen in de brugleuningen. Al met al een speelse verbinding tussen het verleden, heden en de toekomst van dit mooie gebied."

In 2019 werd de brug De Helt in De Helling aangelegd. Twee jaar later volgde een burg op het Daalmeerpad. Met de nieuwe brug op het Venpad komt een doorgaande vaarroute richting het Twuyvermeer een stap dichterbij. Ook werkt Dijk en Waard aan een verbinding tussen Sint Pancras en Broek op Langedijk, zowel via het kanaal Omval-Kolhorn als binnendoor. Dit om de doorvaarbaarheid verder te verbeteren.
Pin It
Bekeken: 1062x
https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/