Het aantal WW-uitkeringen dat in regio Alkmaar wordt verstrekt is in februari gestegen. In Heiloo steeg het aantal WW'ers met 8,6 procent het meest, al gaat het daarbij om totaal 15 inwoners. Het landelijk gemiddelde lag eind februari op 2,8 procent. Evengoed blijft de arbeidskrapte in veel sectoren groot.

Gemeente Alkmaar kende met 3,8 procent meer WW-uitkeringen ook een bovengemiddelde stijging. Dijk en Waard en vooral Bergen zaten met 1,8 en 1,2 procent juist ruim onder het gemiddelde. Over een periode van twaalf maanden daalde het aantal WW-uitkeringen met tussen de 12,5 procent in Dijk en Waard tot maar liefst 25 procent in Bergen.

In de regio ligt het percentage van WW'ers op de beroepsbevolking gemiddeld op 1,4 procent. Voor werkgevers in veel sectoren blijft het dus lastig om geschikt personeel te vinden. Dat blijkt ook uit nieuwe cijfers van de zogenoemde UWV Spanningsindicator. Het UWV heeft 34 tips voor bedrijven die naarstig op zoek zijn naar personeel. Zo wordt onder andere aangeraden om te kijken naar combinatie- of duobanen, reorganisatie van het werk, en om meer te focussen op vaardigheden dan op diploma's of leeftijd. Ook wordt nadruk gelegd op behoud van bestaand personeel.
Pin It
Bekeken: 1880x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/