Duiken in het Geestmerambacht of bij het Strand van Luna, dat kan heel mooi zijn. De Duikvereniging Heerhugowaard (DVHHW) weet daar alles van. De vereniging viert deze maand haar 15-jarig bestaan. In de afgelopen 15 jaar beleefden de duikers uit Heerhugowaard en omstreken de mooiste onderwateravonturen, niet alleen in de eigen regio, maar bijvoorbeeld ook in Zeeland en het Twiske bij Amsterdam.

"Jeetje, wat een kleur," dacht Esmée Visser, voorzitter van DVHHW, toen ze voor het eerst dook in Nederland. "Mensen denken vaak dat het water hier donker is. Natuurlijk, het is niet zo kleurrijk als in Egypte of bij de Antillen, maar het is echt best wel gaaf." Je ziet bijvoorbeeld zeepaardjes, in Zeeland. Maar ook snoeken en snoekbaarzen zijn indrukwekkend. De watervogels die onder water langs de duikers schieten. Er is duidelijk genoeg te zien in de Nederlandse wateren. Maar dat het ergens anders ook mooi kan zijn weten de Heerhugowaarders maar al te goed: dit najaar gaan de duikers, ter ere van het jubileum, samen naar Egypte.

De nu jarige duikvereniging werd in 2008 opgericht door een groepje duikvrienden. In die beginperiode waren er 24 leden, inmiddels zijn dat er 34. Dat aantal is al jaren stabiel. De Duikvereniging Heerhugowaard is "echt een vereniging," vertelt Visser. "Een heel klein clubje. We hebben het dan ook besloten gevierd, met een borrel. Daarbij hebben we foto's van de afgelopen 15 jaar bekeken."

Wie de onderwaterwereld van Nederland ook graag wil verkennen is uiteraard van harte welkom bij de vereniging. "We hebben zelfs niet-duikende leden, die zwemmen mee tijdens onze trainingen," vertelt Visser. "Je kunt het ook bij snorkelen houden." Iedereen draagt zijn steentje bij. Soms zelfs door appeltaart te bakken. "En met Pasen zoeken we samen paaseieren onder water, bij het Strand van Luna." Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van DVHHW. (foto: Sem Oudelaar)
Pin It
Bekeken: 1212x
https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/