Historicus Henk Looijesteijn geeft dinsdag 9 mei een lunchlezing bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard. De gratis lezing heet 'Droge voeten door de eeuwen heen' en wordt gegeven in het kader van de Nationale Molen- en Gemalendagen op 13 en 14 mei.

Van oudsher hebben de waterschappen in de lage delen van Nederland als voornaamste taak: hoe houden we droge voeten? En dat gaat dat niet vanzelf. Henk Looijesteijn welke oplossingen door de eeuwen heen zijn bedacht om het water te keren en te weren. Aan de hand van monumenten van het waterschap geeft de historicus zicht op de ontwikkelingen in bemaling van de van de middeleeuwen tot nu.

Henk Looijesteijn studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en het Europees Universitair Instituut. Hij is 'fellow' bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam en voorzitter van de vereniging Ondernemers in Geschiedenis.

De lezing duurt van 12:30 tot rond 13:00 uur en is gratis, maar aanmelden via hhnk.nl is wel nodig. Het hoofdkantoor van het Hoogheemraadschap is gelegen aan het Stationsplein 136. Er wordt aangeraden om met de fiets te komen, vanwege het beperkte aantal (vrije) parkeerplekken.
Pin It
Bekeken: 952x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/