De zussen Ank Kuijt en Tien Post hebben maandag een Zilveren Reiger gekregen uit handen van wethouder John Does. De tachtigers kregen de gemeentelijke onderscheiding voor hun jarenlange vrijwilligersactiviteiten bij de Heerhugowaardse tafeltennisvereniging DOV.

Alsof het een gewone maandagochtend was waren Ank Kuijt- Boer (82) en Tien Post- Boer (84) het clubhuis van de tafeltennisvereniging aan het schoonmaken. Ze zaten aan de koffie, toen opeens wethouder John Does binnen kwam lopen. Hij staat stil bij een tafel en praat met de twee zussen. Ze hebben het over familiebanden en muzikaliteit. "Ja, jullie zullen je vast afvragen wat ik hier doe, maar we moeten even wachten op de bloemen." Does, die met de auto naar het Helena Nordheimland was gekomen, had de bloemen vergeten mee te nemen. "Ik moet nog even de tijd opvullen", lacht hij. Even later komt zijn assistente het clubhuis binnenlopen. "Wat moet ik toch zonder haar."

En dan kan het officiële moment beginnen. "We zien als college wat jullie allemaal doen en willen onze dank uitspreken namens de hele gemeente." Al tientallen jaren doen ze de schoonmaak van het clubhuis en draaien de twee dames bardiensten tijdens competitiewedstrijden. De zussen krijgen een voor een de Zilveren Reiger opgespeld. Ze zijn zichtbaar ontroerd met de onderscheiding. "Ik ben enorm verrast", zegt Tien. Ank vervolgt: "Ik hoorde dat iemand van de gemeente de zaal moest controleren en vond dat toen al zo apart. Nu valt wel het een en ander op zijn plaats."

Het is ze dan nooit te doen geweest om een onderscheiding, maar het is wel leuk - vertelt Tien. "Je bent jarenlang bezig voor de club en dan is dit de kers op de taart."
Pin It
Bekeken: 915x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/