Het schijnt steeds vaker te gebeuren dat elektrische fietsen verdwijnen uit beveiligde stallingen bij stations. Maandag is er eentje uit de stalling van Station Heerhugowaard gestolen. En deze Flyer Gotour6 van 4.000 euro stond niet alleen op slot, maar ook met twee dikke kettingsloten vast aan een rek en  een andere e-bike. De kettingen waren keurig doorgeslepen. Via Facebook wordt een oproep gedaan om uit te kijken naar de fiets, en er wordt met verontwaardiging op gereageerd.

"Je zou toch zeggen: dat maakt lawaai genoeg om de bewaking wakker te maken om te gaan kijken", schrijft Ted Kösters aan Heerhugowaard Centraal om media-aandacht te krijgen voor de diefstal. Het slachtoffer is de vriend van zijn kleindochter. "De diefstal vond plaats tussen 10:58 en 18:25 uur, gewoon overdag dus. Dat dit allemaal kan en mag in dit land. Wat stelt een beveiligde fietsenstalling voor, als iedereen met een OV-kaart er in en uit kan lopen."

"Je bent de zoveelste al in diezelfde stalling. Al vele meldingen gelezen op FB", reageert iemand op de oproep. Politiewoordvoerder Joey Brink kan er weinig over zeggen. Ja er worden steeds e-bikes gestolen (er zijn er ook steeds meer), maar het politiesysteem is niet geschikt voor het zoeken op diefstal specifiek uit die bewaakte stalling. Collega's in Heerhugowaard hebben ook geen zicht op hoe vaak het er raak is. Er is geen bende actief, dat wisten ze wel te melden.

De politie is volgens Kösters gebeld, maar die vroeg om een online aangifte. "Er werd niet eens gevraagd om gegevens of iets zodat de camerabeelden veilig konden stellen, zodat de politie daar naar kon kijken".

Woordvoerder Brink legt uit dat onderzoek pas wordt gedaan ná aangifte. En het doen van aangifte is het moment om die relevante gegevens te verstrekken. Liefst zo veel mogelijk. In het onderzoek zullen ook de beveiligingsbeelden van de NS worden opgevraagd.

De maandag gestolen e-bike is een grijze Flyer Gotour6 7.43, maat XL en heeft geen ketting maar een riem. De standaard en de bagagedrager hebben lichte schade.
Pin It
Bekeken: 2895x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/