Joris Zandbergen is de nieuwe molenaar van Molen D in Broek op Langedijk, ook wel bekend als Molen van Zwaantje. De 19-jarige werkt al enkele jaren als molenaar in Santpoort-Noord en is per direct molenaar van de poldermolen bij het Oosterdel.

De eerdere molenaar Ruud Vlug werd afgelopen januari dood gevonden in het kanaal bij de molen. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zette vervolgens de wieken in de rouwstand en ging op zoek naar een nieuwe molenaar. Daarbij werd een uitvraag gedaan bij molenaars die eerder hadden gemeld interesse te hebben in het draaien van een molen.

"Het is uniek dat ik dit nu mag doen", laat Zandbergen in een reactie weten. "En dan mag ik ook nog in de molen wonen." Het laten draaien van de molen is vrijwilligerswerk. De kersverse molenaar van Molen D meldt dat het gemaal op 13 en 14 mei van binnen te bezichtigen is tussen 10:00 en 16:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2344x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/