Vanavond vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. In Dijk en Waard wordt op vier locaties een herdenkingsceremonie gehouden, met een programma er omheen. Morgen wordt de vrijheid gevierd met onder andere Bevrijdingspop op het Raadhuisplein in Heerhugowaard en het ontsteken van het Bevrijdingsvuur in Heerhugowaard en Oudkarspel.

Voor de ceremonie bij het monument 'O Heer Redt Ons' aan De Dreef in Heerhugowaard wordt vanaf 18:30 uur verzameld in de trouwzaal in het gemeentehuis. Om 18:55 vertrekt te Stille Tocht en deze komt rond 19:35 uur aan bij het monument. Om 20:00 wordt de twee minuten stilte gehouden. Daarna volgen het volkslied, een speech van burgemeester Maarten Poorter en de bloemlegging.

Voorafgaand aan de ceremonie bij De Stier in Noord-Scharwoude zal wethouder Gerard Rep om 19:03 uur een toespraak geven in het Kloosterhof aan de Dorpsstraat. Om 19:36 uur vertrekt de Stille Tocht naar De Stier. Om 19:58 uur klinkt het taptoe signaal, opgevolgd door de twee minuten stilte, het Wilhelmus en de bloemlegging.

Voor de ceremonie bij het Vrouwen in Verzet monument aan de Oosttangent in Heerhugowaard wordt om 19:15 uur verzameld bij de Anna Polaktuin 27 in Heerhugowaard. De Stille Tocht vertrekt om 19:25 uur en duurt tien minuten. Wethouder Annette Groot geeft om 19:45 een toespraak bij het monument en daarna is het om 20:00 uur stil. Daarna klinkt het volkslied, wordt een afsluitend woordje gegeven en is de bloemlegging.

Voor de ceremonie bij het monument aan het spoor in Sint Pancras wordt om 19:00 uur verzameld in De Regenboog aan de Bovenweg. Om 19:30 uur vertrekt de Stille Tocht van een kwartier. Wethouder John Does geeft een toespraak, gevolgd door het taptoe signaal, twee minuten stilte, het Wilhelmus en de bloemlegging.

Op Bevrijdingsdag ontvangt burgemeester Poorter het Bevrijdingsvuur bij het monument Vrouwen in Verzet in Heerhugowaard. Dat duurt van 12:30 uur tot 13:30 uur. Op het Raadshuisplein is Bevrijdingspop, met optredens van onder andere Memphis, Maas en Henk Naber. Er wordt om 12:00 uur afgetrapt met een rommelmarkt en een kleine kermis voor iedereen. Het Bevrijdingsvuur wordt rond 16:00 onthaald bij De Knip in Oudkarspel.
Pin It
Bekeken: 1033x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/