GGD Hollands Noorden zal waarschijnlijk opnieuw uit de brand moeten worden geholpen door gemeenten. Eerder trok de gezondheidsdienst de stekker uit het softwareproject voor een nieuw digitaal jeugddossier (GGiD), met een strop van ruim 3,8 miljoen tot gevolg. Gemeenten sprongen bij, maar de zorg-cao 2023 vormt een nieuw financieel probleem.

Door het afblazen van het GGiD-project sloot GGD HN 2022 niet af met een plus van 138.000 euro, maar een verlies van krap 3,7 miljoen. Het gevolg was een negatieve algemene reserve van 2,6 miljoen. Met het Financieel Herstelplan GGiD en geld van de gemeenten is dit tekort omgebogen naar 855.000 euro positief voor dit jaar, voldoende om eventuele risico's te kunnen dekken.

"De algemene reserve is echter niet toereikend om de gevolgen van de nieuw afgesloten CAO 2023 af te dekken", rapporteert de gezondheidsdienst. "Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat gemeenten op dit punt zullen moeten bijspringen. Bij de eerste Burap 2023 zal daar meer duidelijkheid over komen."

Corona had in 2022 echter weer verreweg de grootste organisatorische en financiële impact op de gezondheidsdienst. De niet begrote meerkosten als van ruim 43,3 miljoen euro worden echter volledig vergoed door het Ministerie van VWS.
Pin It
Bekeken: 2182x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/