Dat Dijk en Waard een fusiegemeente is, dat is voor het geoefende oog nog wel zichtbaar. De vroegere gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hadden elk zo hun eigen ideeën over ruimtelijke inrichting. De verschillen die er tussen bestonden, die bestaan nog altijd. Maar vanaf volgend jaar wil de fusiegemeente toch echt één lijn gaan trekken. Inwoners van Dijk en Waard mogen meedenken.

Ruimtelijke inrichting is veelomvattend. Het gaat onder meer over het onderhoud van groen. Vroeg maaien, laat maaien; veel grasvelden of toch juist begroeiing als struikjes en bermplanten. Welke ruimte is er voor de honden van Dijk en Waard? Hoe zien de speeltuintjes er straks uit? Het zijn vragen die de gemeente aan inwoners voorlegt in de 'Enquête Openbare Ruimte'.

Leefbaarheid staat hoog op de agenda, omdat gemeentebeleid hier echt verschil kan maken voor de inwoners van Dijk en Waard. "Het gaat onder andere over beplanting, bomen, grasvelden, speelplekken, hondenlosloopgebieden, zwerfafval, onkruid, fietspaden, wandelpaden, graffiti, straatverlichting, afvalbakken, bankjes en begraafplaatsen," somt de gemeente op. "Kortom, uw leef- en woonomgeving."

Verschillen tussen Heerhugowaard en Langedijk zijn nu dus nog goed zichtbaar. Dat heeft te maken met afspraken die in het verleden zijn gemaakt. Voor volgend jaar zal er dus een nieuwe koers gekozen worden en die wordt in heel Dijk en Waard hetzelfde. Wie mee wil denken kan de vragen online beantwoorden op de enquête-website. Dat kan tot 31 mei.
Pin It
Bekeken: 1265x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/