Half mei start gemeente Dijk en Waard met een 'veiligheids-maaironde'. Bij een aantal kruisingen en oversteekplaatsen wordt een strook van een meter langs de weg gemaaid om het zicht te verbeteren. Vanaf 15 juni wordt verder gemaaid op bermen en taluds in de gemeente, met oog voor de flora en fauna. Op bepaalde plaatsen, zoals langs de Westtangent en de Krusemanlaan, zal weer een schaapskudde worden ingezet.

Het maaien wordt natuurlijkvriendelijk gedaan; het gras wordt slechts één of twee keer per jaar gemaaid en er worden geen chemische middelen of kunstmeststoffen gebruikt. Tijdens het maaien worden sommige bermen of delen ervan (bijvoorbeeld rondom bomen en bloemrijk grasland) bewust niet gemaaid. Hierdoor blijven bloemen en kruiden staan. Vooral insecten zoals vlinders en bijen hebben hier baat bij. Dit komt de biodiversiteit ten goede. Dikwijls worden bloemzaden bijgezaaid. Ook de schapen helpen met het natuurvriendelijke beheer. Niet wordt zo op natuurlijke wijze 'gemaaid', hun uitwerpselen dienen als mest en helpen met verspreiding van zaden.

Er is een strakke planning, maar daar kan van afgeweken worden. De gemeente mijdt liever koude, droge en ook natte perioden. Als het koud is groeit het gras weinig of niet, en wanneer de grond drassig is maken de maaimachines sporen en verdichten de grond. (foto: Pexels)
Pin It
Bekeken: 430x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/