Vanwege de grote hoeveelheid fietsendiefstallen zet de gemeente Dijk en Waard meer boa's in rondom station Heerhugowaard. Al maanden wordt het station geteisterd door de diefstallen. Zelfs tweewielers in de bewaakte stalling zouden niet veilig zijn voor dieven, vertelde politiewoordvoerder Sylvia Berntssen tijdens een politieke avond in maart.

Wethouder Langedijk beloofde na een motie van Senioren Dijk en Waard (SDW) te kijken wat nodig is om de beveiliging van de stalling aan te scherpen. "Na analyse blijkt dat vorig jaar 347 fietsendiefstallen in de gemeente zijn geregistreerd, waarvan 78 bij het treinstation", schrijft het college. Volgens het gemeentebestuur worden de meeste fietsen gestolen op het Stationsplein. "De boa’s worden vanaf april meer ingezet bij het station en spreken mensen aan om ze alerter te maken. Ook laten zij zien dat er toezicht is."

En dat is niet het enige. De gemeente gaat ook borden plaatsen om duidelijk te maken dat fietsen op slot moeten staan. "Maar een bewaakte stalling met beheerder is niet mogelijk. Dat wordt pas gerealiseerd bij 1.500 fietsen of meer en wij hebben plek voor ruim 300 tweewielers."


Het Heerhugowaardse treinstation wordt eind dit jaar aangepast door ProRail vanwege het verwijderen van het derde spoor. Tegen die tijd worden ook de onbewaakte fietsenstallingen bij het NS-station heringericht. Het doel daarvan is om het stelen van de tweewielers minder makkelijk te maken. De situatie bij de huidige bewaakte stalling blijft gehandhaafd.


Pin It
Bekeken: 1455x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/