GGD Holland Noorden start de Jongvolwassenenmonitor van 2023. Dit is een grootschalig onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren van 16 tot en met 25 jaar in Noord-Holland Noord en ondersteunt gemeenten de gezondheidsdienst en het programma In Control of Alcohol en Drugs. De GGD zoekt minimaal 5.000 deelnemers. De vijfde editie van deze enquête loopt tot eind juli en wie de vragenlijst invult maakt kans op leuke prijzen.

In de leeftijdsfase van puber naar volwassene verandert er van alles op het vlak van onder meer de relatie met de ouders, opleiding, woonsituatie, arbeidsmarkt, relaties en seksualiteit, vriendschappen, financiën en gezond gedrag. Gemeenten hebben in toenemende mate behoefte aan informatie over de gezondheid en leefstijl van jongeren en jongvolwassenen. Uit eerdere onderzoeken bleek dat steeds meer van hen kampen met psychische klachten, eenzaamheid, stress en gedachten over zelfdoding. Daar deden de coronamaatregelen geen goed aan. Ook is het alcoholgebruik onder de jongvolwassenen hoog. Allemaal redenen om een vinger aan de pols te houden en deze doelgroep goed te blijven monitoren. Die informatie kan vervolgens gebruikt worden om beleid en interventies op in te richten en aan te passen.

Voor het onderzoek is een online vragenlijst samengesteld waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: psychische en lichamelijke gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, relaties en identiteit, bewegen, HPV-vaccinatie, eenzaamheid, mantelzorg, gehoorschade, sociale media gebruik, gamen en financiën. Invullen duurt ongeveer 15 minuten en gaat anoniem. De doelgroep wordt actief benaderd om de vragenlijst in te vullen via o.a. sociale media, school/opleiding, flyers, posters en via leeftijdsgenoten.

Deelnemers maken kans op een bol.com bon van 10 euro (winkans 1 op 10) en één van de vijf JBL charge 5 bluetooth speakers.

De enquête is te vinden op jvmonitor.nl en de resultaten verschijnen eind dit jaar. Meer info op ggdhn.nl/JVmonitor.
Pin It
Bekeken: 1689x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/