Toezicht houden op en speeltuin. Koffie inschenken bij de Egmondse abdij. Bezoekers door de Schoorlse duinen gidsen. Als 'klaar-over' helpen bij de scholen in de regio. Helpen bij de Alkmaarse 'City Run by Night'. Het is een willekeurige greep uit de lange, lange lijst van vacatures voor vrijwilligers in onze regio. En ze vervuld krijgen is bepaald geen sinecure. "We krijgen het gewoon niet rond."

Streekstad Centraal sprak over de tekorten met Marlies Souwerbren, secretaris van speeltuinvereniging Ons Kinder Belang (OKB). De OKB, aan de Munnikenweg in Alkmaar, is voor veel gezinnen een geliefde bestemming in de schoolvakanties, maar deze meivakantie ging het meteen op de eerste dag mis: "Een ongelukkig toeval," legt Souwerbren uit. "We kregen het niet rond, we hadden echt mensen tekort. En dus waren we die eerste dag dicht."

Het is voor veel organisaties in de regio het schrikbeeld: dicht moeten door een tekort aan vrijwilligers. En dat schrikbeeld is reëel. "Het hangt natuurlijk een beetje af van wat je aan het doen bent," legt Nynke Elgersma van de vrijwilligerscoördinatie van Le Champion uit aan Streekstad Centraal. "Als je normaal met 20 mensen kleding in ontvangst neemt en nu met 19 staat... Dat gaat nog. Maar het is zeker voor te stellen dat het tekort zo oploopt dat dingen niet door kunnen gaan."

Le Champion zoekt naar vrijwilligers voor de 'City Run by Night', die volgende week woensdag wordt gehouden in Alkmaar. Nog zeker veertig paar handen zijn er nodig. "We werken normaal met 250 vrijwilligers. Dat zijn familieleden van deelnemers, vrienden, buurtbewoners..." somt Elgersma op. "Iedereen is welkom om zich nog aan te melden. Dat kan nog tot dinsdag, maar hoe eerder, hoe beter."

Bij speeltuin OKB heeft een eerdere oproep bij Streekstad Centraal in elk geval effect gehad, vertelt Souwerbren. "We hebben er een aantal nieuwe vrijwilligers bij, die worden nu ingewerkt. Maar we komen nog steeds mensen tekort, er vallen gaten in het rooster." Dus nogmaals een oproep van de OKB: "mensen van alle leeftijden kunnen zich aanmelden."
Pin It
Bekeken: 1786x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://mpoten.berkeleywellbeing.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/