Het aantal fysieke winkels in de regio is ook vorig jaar weer verder afgenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Opvallend is dat Heiloo een veel forsere daling kende dan de andere gemeenten: -6,7%. Bergen, de gemeente met de minste leegstand, kende niet verrassend nauwelijks een daling van het aantal winkels (-1%).

Het CBS publiceerde vandaag landelijke cijfers. In het hele land is er een dalende trend, onze regio is daarop dus geen uitzondering. Volgens het CBS zijn het vooral kledingwinkels en schoenenwinkels die de deuren sluiten. Concurrentie van het internet kan daarbij een rol spelen. Het aantal webwinkels zit juist wél in de lift.

In Alkmaar (-1,8%) en Heerhugowaard (-2%) is de gemeten daling van vergelijkbaar niveau. Heiloo springt er dus echt uit met een daling van bijna -7%. In Noord-Holland staat Heiloo daarmee op de vijfde plaats, na Ouder-Amstel, Blaricum, Medemblik en Uitgeest. Die laatste gemeente staat met een daling van -10,9% op de eerste plaats van grootste dalers.
Pin It
Bekeken: 2503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/