Een van de kerntaken van de provincie is interbestuurlijk toezicht op de gemeenten, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen binnen haar bereik. De gemeenten in regio Alkmaar scoren over 2022 in het algemeen goed of er zijn enige verbeteringen nodig. Op het vlak van archief & informatiebeheer behalen Bergen en Heiloo echter een onvoldoende.

De provincie oordeelt op vier 'risicodomeinen': financiën, archief & informatiebeheer, huisvesting van verblijfsgerechtigden en omgevingsrecht. Omgevingsrecht omvat toezicht en handhaving met focus op milieu, bouw- en woningtoezicht en ruimtelijke ordening. Op andere vlakken houdt de provincie normaal gesproken alleen toezicht naar aanleiding van incidenten of klachten, tenzij thematisch toezicht nodig wordt geacht, bijvoorbeeld naar aanleiding van actualiteiten. Er zijn vier gradaties: voldoende, enige of veel verbetering nodig en onvoldoende.

Alkmaar heeft de zaakjes alleen qua archief & informatiebeheer niet helemaal op orde. Van Dijk en Waard wordt op alle aspecten behalve financiën enige verbetering verwacht. Naast dat Bergen en Heiloo op het kaartje voor archief & informatiebeheer rood oplichten, moeten beide gemeenten nog enige beterschap tonen wat betreft financiën en Bergen ook nog in de omgang met verblijfsgerechtigden.

Meer over het toezicht, inclusief een kaartje, is te vinden op noord-holland.nl.
Pin It
Bekeken: 2471x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/