Gemeente Dijk en Waard vraagt inwoners om hulp bij het bestrijden van de reuzenberenklauw. Deze plant kan bij mens en dier vervelende brandwonden veroorzaken en verspreidt zich makkelijk doordat het geen natuurlijke 'vijanden' heeft.

Er zijn de gewone berenklauw en de reuzenversie. De reuzenberenklauw kan tot 5 meter hoog worden en heeft rode vlekken op de stengels De gewone wordt hooguit 2 meter en heeft geen rode vlekken. Deze gewone berenklauw kan lichte huidirritatie veroorzaken, het sap van de grote broer kan echt irriteren en vooral bij zonnig weer brandblaren veroorzaken.

De reuzenuitvoering is vooral ongewenst langs sloten, want wanneer de sporen in het water vallen, verspreiden zich deze des te makkelijker. Wie zelf deze ongewenste plantensoort aan wil pakken wordt aangeraden om bescherming voor huid en ogen te dragen en de plant uit te graven, bij voorkeur nog voordat de zaden zijn ontwikkeld. De berenklauw mag in de groene gft-bak. (foto: Wikipedia / GerardM)
Pin It
Bekeken: 1590x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/