Een wapperende vlag op de hoek van de Vork en de Middelweg. Het is feest. Het hoogste punt in de bouw van de twee nieuwe woonzorghuizen Het Middelwechhuis en Het Huygenwaerthuis in Dijk en Waard is bereikt. Het feestelijke moment werd gevierd met het hijsen van een vlag en een bezoek van wethouders Annette Groot en John Does van gemeente Dijk en Waard.

"Een huis dat zoveel mogelijk als een echt thuis voelt. Een plek waar bewoners zich gehoord en gezien voelen en weten dat ze ertoe doen. Midden in de wijk, als onderdeel van de buurt en de maatschappij, en met een grote rol voor familieleden en andere naasten." Dat moeten de twee huizen zijn, zoals staat beschreven in de omschrijving. De gloednieuwe woningen tellen ieder 22 studio's en zijn onderdeel van Dagelijks Leven, een organisatie dat een kleinschalige woonvorm biedt aan mensen met dementie, ongeacht wat hun portemonnee is. Bij Dagelijks Leven kan iedereen een nieuw thuisvinden.  Ook mensen met alleen een AOW als inkomen.

Dagelijks Leven biedt een andere woonvorm dan de meeste verzorgingstehuizen doen. Het 'thuis laten voelen' van bewoners staat voorop. Als medewerker ben je dan ook te gast bij de bewoners en daar gedraag je je naar. Hoe laat iemand naar bed wil, of hoeveel eten er op het bord wordt geschept dat is aan de bewoners zelf. Zelfstandigheid en de regie in handen hebben staat bovenaan. Zo is ook de inrichting van de nieuwe woningen vrij aan de bewoners.

Met komst van de twee nieuwe woonzorghuizen is Dijk en Waard 44 woonplekken rijker. Inschrijven voor de woningen kan via de site van Dagelijks Leven. De woningen worden waarschijnlijk in oktober en november opgeleverd.
Pin It
Bekeken: 898x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/