In Dijk en Waard zijn ook dit voorjaar meerdere bloembedden ingezaaid. Door het maaibeheer aan te passen probeert de gemeente op veel plekken mooie bloemweides en bermen te creëren, maar de natuur kan soms best wat hulp gebruiken. Waar gezaaid is, zal binnenkort een prachtig wildmengsel aan bloemen verschijnen.

“We hebben eenjarige en meerjarige soorten ingezaaid’, vertelt Peter Zwaan. Hij is gemeentelijk toezichthouder groen en coördineert dit project. Zo is er in het eerste jaar gelijk een mooi resultaat, maar blijft het in de jaren daarna ook interessant. De gemeente kiest jaarlijks een aantal stukken uit met potentie. Deze worden ingezaaid met wilde bloemen, zoals klaproos, look-zonder-look, grote ratelaar, kleine ratelaar en de gewone rolklaver. Peter vervolgt: “Hiermee helpt de gemeente de biodiversiteit een handje. Er komen meer verschillende soorten bloemen, daar hebben insecten en vogels ook weer baat bij.”

“Normaal gesproken zaaien we al eerder”, aldus Peter. ”De grond was voorbereid maar door de regen was de grond te nat om te zaaien. In de eerste week van mei konden we gelukkig aan de slag. Na het zaaien is het werk nog niet klaar, goed maaibeleid is belangrijk zodat dit kan uitgroeien tot een mooi, bloeiend stuk groen. Daarnaast evalueren we welke bloemen het goed doen op welke bodem. Bij volgende inzaaiingen doen we daar weer ons voordeel mee. Met het inzaaien helpen we de natuur en zorgen we voor kleur en beleving.” (foto: Pexels / Freddie Ramm)
Pin It
Bekeken: 1255x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/