Chemisch afval is dinsdagavond gevonden op de Potjesdam in Zuid-Scharwoude. In een put werd een synthetische stof ontdekt, die in het oppervlaktewater terecht is gekomen.

De vondst werd gedaan nadat enkele leden van de nabijgelegen tennisvereniging hoofdpijn kregen. De hulpdiensten werden gebeld en al snel was de brandweer ter plaatse om onderzoek te doen in een sloot. Dat meldde Dijk en Waard Centraal al eerder. In de sloot werd niks gevonden, maar in een put even verderop wel. "Gelukkig zijn de klachten van tennisleden verminderd en maken ze het inmiddels weer goed", vertelt burgemeester Maarten Poorter. "Het is helaas zo dat drugs en de overlast daarvan een rol spelen in onze samenleving. Dat dit gebeurt is volkomen onacceptabel."

Het oppervlaktewater mag tot nader bericht niet gebruikt worden. De gemeente reinigt het riool en het Hoogheemraadschap heeft het gemaal aangezet, waardoor de stof in het water verdunt. Er wordt meerdere keren per dag getest. Zodra het veilig is om het water weer te gebruiken, worden de verschillende organisaties rond de Potjesdam geïnformeerd. (Foto: Inter Visual Studio)
Pin It
Bekeken: 1252x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/