Het is één van de meest besproken nieuwsberichten van dit moment: de mysterieuze ontvoering, op klaarlichte dag, van een nog onbekende man in Spanbroek op vrijdag 26 mei. De zaak blijkt ook een Heerhugowaards tintje te hebben, want de politie heeft inmiddels twee verdachten kunnen aanhouden en wel in Heerhugowaard. Die aanhoudingen hebben echter nog niet tot een doorbraak geleid.

De aanhoudingen vonden plaats in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei. Een getuige vertelt aan mediapartner NH Nieuws dat ze angstige momenten beleefde, de politie was met groot machtsvertoon ter plaatse. De actie vond rond half één plaats. De volgende dag leidden het onderzoek en de aanhoudingen echter nog niet tot verlossend nieuws. Wie de ontvoerde man is en hoe het nu met hem gaat blijft in nevelen gehuld.

Zondag maakte de politie wel een nieuwe foto openbaar. Daarop is de ontvoerde man beter te herkennen dan op de eerste foto. In Spanbroek gaan er inmiddels verschillende verhalen over de mysterieuze man rond. Zo zou hij op sokken zijn gesignaleerd in het winkelgebied van het dorp en maakte hij voor zijn ontvoering al een verwarde indruk. De man spreekt mogelijk geen Nederlands, maar wel Engels en/of Duits.

Het opsporingsbericht kan worden nagelezen op de website van de politie. Wie meer weet, kan de politie bellen via 0900-8844. Anoniem een melding maken kan via 0800-7000.

UPDATE: De vermeend ontvoerde man is gevonden in Beverwijk. De politie verhoort de man en komt naar verwachting dinsdag met meer informatie.
Pin It
Bekeken: 2627x
https://ee.itk.ac.id/data/