Het is een beetje als een oude stadspoort die 's nachts dicht gaat: de Kraspolderbrug in de Nieuwe Schermerweg, één van de belangrijkste toegangen tot Alkmaar en Oudorp, gaat tussen maandag 12 en zaterdag 17 juni iedere nacht op slot. De provincie voert hier werkzaamheden uit. De afsluiting zal leiden tot extra reistijd voor fiets, bus en auto.

Provincie Noord-Holland wil dat de Kraspolderbrug op afstand bediend kan worden vanuit Heerhugowaard. Door centraal te reguleren wanneer bruggen open en dicht gaan kan het verkeer beter doorstromen, verwacht de provincie. De brugbewegingen worden zo veel beter op elkaar afgestemd. Maar voor het zover is moet er dus wel worden gewerkt aan de Kraspolderbrug.

De Kraspolderbrug is een drukke verbinding. Verkeer van de N242 (tussen de A9 en Heerhugowaard) en verkeer van de N243 (door de Schermer) komt hier samen om over de Nieuwe Schermerweg door te rijden naar het centrum van Alkmaar, naar Bedrijventerrein Oudorp en naar Oudorp zelf. De nachtelijke afsluiting, tussen 21:00 en 5:30 heeft dan ook een relatief grote impact. Auto's, fietsers maar bijvoorbeeld ook bussen worden omgeleid. De vertraging zal gemiddeld zo'n 10 minuten zijn, verwacht de provincie.

Voor de scheepvaart zijn de beperkingen nog forser. Al vanaf dinsdag 30 mei zal de brug niet meer worden bediend. Grote schepen kunnen er dus niet meer doorheen. Tijdens de nachtelijke afsluitingen tussen maandag 12 en zaterdag 17 juni zullen ook kleinere schepen niet kunnen passeren, onder de brug doorvaren is dan niet mogelijk.

Na zaterdag 17 juni gaat de brug weer open voor alle verkeer, maar de provincie laat weten dat er in de zomer nog een tweede ronde werkzaamheden nodig is. (foto: Google)

 
Pin It
Bekeken: 2613x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/