Een bedrijfspand aan de Maxwellstraat in Heerhugowaard is voor een periode van zes maanden afgesloten en verzegeld. Burgemeester Maarten Poorter droeg de sluiting op, nadat een anonieme tip de politie leidde naar een grote hennepkwekerij in het gebouw. “Het mag duidelijk zijn: deze praktijken dulden we niet in Dijk en Waard.”

Begin mei trof de politie binnen 1.010 wietplanten, hennepgruis, henneptoppen, veel kweekapparatuur en materialen om softdrugs te vervaardigen. Ook werd duidelijk dat er illegaal stroom en water werd afgetapt. De planten, toppen en alle materialen zijn in beslag genomen en meegenomen voor vernietiging. Een 34-jarige verdachte uit Dijk en Waard werd aangehouden en ook zijn auto is in beslag genomen.

De burgemeester heeft de bevoegdheid om panden (tijdelijk) te sluiten als er drugs worden aangetroffen. Doel is de criminele activiteiten te stoppen en eventuele onrust en overlast in de buurt weg te nemen. De hennepkwekerij is de op één na grootste die dit jaar in Noord-Holland werd aangetroffen.

Maarten Poorter: "We willen een duidelijk signaal geven waarom we een pand sluiten. Het pand wordt zichtbaar ‘aangeplakt’ en we communiceren deze sluiting daarom ook actief naar onze inwoners en ondernemers. De gemeente werkt met veel organisaties, ondernemers en inwoners samen om ervoor te zorgen dat het fijne woon- en werkklimaat in Dijk en Waard behouden blijft. Daar zullen we onverminderd aan blijven werken."

De politie vond de wietkwekerij dankzij een anonieme tip. De politie en de gemeente roepen mensen op om verdachte situaties te melden bij de politie (0900-8844), of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (foto uit archief)
Pin It
Bekeken: 966x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/