Een vrachtwagen is vrijdagmiddag tegen het spoorviaduct op de N242 gereden. Niemand raakte daarbij gewond. De vrachtwagen liep grote schade op en is weggesleept door een berger.

Vanwege het ongeluk reden er enige tijd geen treinen over het viaduct. Auto's werden omgeleid via de Heerhugowaardse Westtangent en Zuidtangent. Na controle bleek de schade aan het viaduct mee te vallen, waarna dienstregeling van NS weer werd opgestart. Ook konden er toen weer auto's door het spoorviaduct.

Het is niet voor het eerst dat er een vrachtwagen tegen het spoorviaduct is gereden. Zo was het afgelopen jaar al vaker raak. Woensdag stond nog een man voor de rechter omdat hij met een decorstuk van een kermisattractie het spoorviaduct ramde. De 41-jarige ex-chauffeur werd veroordeeld tot twee weken cel en een boete van 500 euro.


Het gaat toch wel erg vaak mis bij het spoorviaduct over de N242. Dat vindt de provincie Noord-Holland (wegbeheerder) en ProRail (spoorwegbeheerder) ook. Al in 2021 werd daarom besloten om hoogteportalen te plaatsen. Dit is een rood-witte dwarsligger die net iets lager hangt dan het viaduct hoog is. Zo'n hoogteportaal staat vlak voor een brug of tunnel om chauffeurs te waarschuwen. Maar twee jaar later is van de hoogteportalen nog geen spoor te bekennen. De hoogteportalen kwamen er uiteindelijk niet omdat er naast de weg te weinig ruimte was. "Je hebt een obstakelvrije zone nodig", vertelt een woordvoerder van de provincie. "Als iemand een stuurfout maakt, moet je niet meteen bovenop die portalen zitten. Je moet wel een stukje de berm in kunnen rijden."

Vanwege de vele ongelukken wordt nu toch opnieuw onderzoek gedaan. Wellicht kunnen de hoogteportalen wel geplaatst worden als er aanvullende maatregelen genomen worden. "Je moet dan bijvoorbeeld denken aan een vangrail", vertelt de woordvoerder. "Over twee maanden weten we daar meer van."


Pin It
Bekeken: 3206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/