Lokaal Dijk en Waard vraagt bij het college van B&W om aandacht voor het einde van de jeugdactiviteiten die in de Anbouw in Noord-Scharwoude worden gehouden. LDW wil graag dat het buurtcentrum behouden blijft en beschikbaar wordt gesteld voor jongerenwerk, zodat de jeugd hier activiteiten kan blijven doen.

"Wonen Plus Welzijn huurt het gebouw maar zal daar per 1 juli mee stoppen. De activiteiten worden verplaatst naar andere gebouwen in de gemeente, bijvoorbeeld het Behouden Huis of De Geist. Echter de activiteiten voor jongeren verhuizen niet mee", waarschuwt LDW-raadslid Karin van der Vliet. Dat vindt ze zonde: "De Anbouw is qua locatie heel geschikt voor de activiteiten van het jongerenwerk en worden goed bezocht."

Van der Vliet wijst erop dat activiteiten niet alleen leuk zijn voor de jeugd, maar ook belangrijk: "Inzet van jongerenwerk heeft een preventieve werking. Lokaal Dijk en Waard maakt zich dan ook zorgen dat als er geen geschikte locatie wordt gevonden of behouden dat dit grote impact heeft op de jongeren." Ze pleit bij het college van B&W dan ook voor behoud van de jeugdactiviteiten in de Anbouw. En mocht die locatie straks niet meer beschikbaar zijn, dan wil ze weten hoe het college denkt de jeugdactiviteiten anders door te zetten. (foto: Lief Langedijk)
Pin It
Bekeken: 1369x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/