De jaarlijkse 'Triathlon Stad van de Zon' in Heerhugowaard heeft woensdagavond een onverwachte wending gekregen. Vanwege een gevaarlijke drempel op het fietsparcours moest de mannenwedstrijd worden gestaakt. Volgens organisator Dutch Triathlon College (DTC) zijn meerdere mensen gevallen en werd een iemand per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

En dat terwijl de organisatie verschillende voorzorgsmaatregelen had getroffen. "Er waren matten en pionnen geplaatst, maar toch bleek de drempel te gevaarlijk", meldt de organisatie. Ondanks dat de mannenwedstrijd werd gestaakt, wisten deelnemers in andere categorieën wel de finish te bereiken. Door wijzigingen in de starttijden begonnen de vrouwen zelfs een half uur eerder en konden zij zonder problemen de wedstrijd voltooien. Triatlete Kim Groeneveld behaalde de overwinning in de vrouwenwedstrijd.

Maar of Groeneveld ondanks de onderbreking van de mannenwedstrijd officieel zal worden erkend als winnaar, is nog niet duidelijk.


De 'Traithlon Stad van de Zon' vormt de aftrap van het Van der Voortklassement. In totaal gaat het daarbij om vijf avondsprints en een kwartafstand, die in de zomermaanden worden gehouden. De wedstrijden zijn in de kop van Noord-Holland. Aankomend weekend zou de Langedijker Run worden gehouden, maar vanwege het verwachte warme weer is die afgelast.


Pin It
Bekeken: 2561x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/