Steeds meer automobilisten maken gebruik van een elektrische auto. Maar het opladen van de accu kan aardig in de papieren lopen. Openbare laadpalen zijn in Noord-Holland duurder dan gemiddeld en dat geldt zeker voor de laadpalen in onze regio. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Independer.

Wie de elektrische auto naast de laadpaal parkeert is in Alkmaar en Dijk en Waard 50 cent kwijt voor een kilowattuur stroom. Dat ligt fors boven het landelijke gemiddelde van 39 cent. In Heiloo ligt de prijs per kilowattuur op 51 cent, waarmee Heiloo tot de duurste gemeenten van Noord-Holland behoort. In de gemeente Bergen ligt de prijs iets lager, namelijk op 48 cent.

De gemiddelde prijs in de provincie Noord-Holland wordt mede door de dure gemeenten in onze regio opgedreven tot 45 cent per kilowattuur. Amsterdam is juist relatief goedkoop met 40 cent per kilowattuur, slechts één cent hoger dan het landelijk gemiddelde. Texel is in Noord-Holland het allerduurst, op dat eiland betalen automobilisten 52 cent per kilowattuur voor hun elektrische auto. Terschelling is met 60 cent per kilowattuur zelfs de duurste gemeente van Nederland. (foto: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 4298x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/