De Veiligheidsregio heeft voor heel Noord-Holland Noord alertheidsfase 2 ingesteld voor wat betreft het risico op natuurbranden. Doordat het alweer even droog is, bestaat er meer risico op het ontstaan en verspreiden van brand. Hulpdiensten en terrein- en natuurbeheerders zijn extra alert en de brandweer rukt nu bij een melding met meer voertuigen uit, voor het geval dat. Mensen die de natuur in gaan wordt ook gevraagd om ook beter op te letten.

Roken wordt afgeraden, maar wie toch even 'moet' in een gebied waar dit wel mag, wordt gevraagd om er achteraf zeker van te zijn dat de peuk ook echt gedoofd is. Er is ook extra risico op brand als een auto in hoger gras staat met een hete katalysator en als zon op glas schijnt. Denk maar aan een vergrootglas. Verder is het vanzelfsprekend raadzaam om extra op te passen met barbecues en open vuren (vonken!), en om voertuigen niet te parkeren op plekken waar noodhulpvoertuigen doorgang moeten kunnen hebben.

De fases van natuurbrandrisico, ook wel de droogte-index genoemd, worden bepaald met een model gebaseerd op parameters als luchtvochtigheid, temperatuur, windrichting en - snelheid en de soort natuur. Zo gras makkelijk dan loofhout. Ook wordt de weersvoorspellingen voor de komende dagen in de gaten gehouden en wordt toezicht gehouden.
Pin It
Bekeken: 2274x
https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/