Het lesaanbod is veranderd, er is een nieuwe website en ook de programmering voor aankomend seizoen is bekend. Het Heerhugowaardse theater Cool bestaat deze maand vijftien jaar en is springlevend. Zaterdagmiddag werd een open dag gehouden voor geïnteresseerde muziekmakers.

"Welkom in ons theater", zegt een gastvrouw die bij de ingang van het theater aan het Coolplein staat. Haar collega vervolgt: "We hebben vandaag verschillende workshops en ook optredens." Voor het gebouw staan twee vlaggen opgesteld en ook ligt de paarse loper uit. In de hal van het theater is het behoorlijk druk. Mensen staan stil bij een kraampje met folders. Een meisje loopt met haar viool in de richting van een leslokaal. Met achter zich haar snel wandelende vader.  "Ik moet haar wel even bijhouden", lacht hij, "Alles voor je kind, hè." In verschillende ruimtes worden proeflessen van bariton tot klarinet en van accordeon tot viool gegeven. "Bij ons gaat het om de combinatie van theater en lessen", vertelt marketingmanager Suzanne Boers van Cool.

Want naast de voorstellingen is Cool ook een broeiplaats voor jong talent. Deze maand is het precies vijftien jaar geleden dat Cool zijn deuren opende. Precies op deze plek brandde in 2004 De Schakel compleet af. Ondanks dat grote verlies is het theater na al die jaren een begrip geworden in Heerhugowaard en omgeving. "Ook voor aankomend jaar is de kaartverkoop weer in volle gang. We trappen aankomend seizoen af met niemand minder dan Herman van Veen", zegt Boers. Ze noemt een aantal andere cabaretiers en ook zangers op. "Maar we hebben voor de toneelliefhebbers ook een nieuwe komedie met Huub Stapel in het theater. En natuurlijk een voorstelling met Ilse Warringa en Plien van Bennekom."

Of er nog wat extra's wordt gedaan om het kristallen jubileum te vieren? "We geven aankomend theaterseizoen aan elk evenement een feestelijk tintje." Dat begint bij Cool Open, de traditionele aftrap van het nieuwe theaterseizoen. Door het hele gebouw zijn dan proeflessen, creatieve workshops, rondleidingen, een pubquiz, voorstellingen en concerten. "We hebben er veel zin in", lacht ze.
Pin It
Bekeken: 1670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/