Veel politieke partijen hebben kritiek op de woningbouwplannen voor De Scheg in Heerhugowaard. Als het aan het college ligt worden ongeveer 341 woningen gebouwd in het gebied tussen de N242 en het spoor. De partijen hadden tijdens de politieke avond onder meer vragen over de bereikbaarheid van de wijk en de geluidsoverlast voor toekomstige bewoners.

Enthousiast over het plan is hij zeker niet: Ben Hoejenbos van de VVD. Het raadslid vindt De Scheg een vreselijke locatie om te wonen. "Dit is de minst aantrekkelijke wijk van Dijk en Waard. Weinig groen en de geluidsbelasting is ook een hekelpunt." Want om op deze locatie te mogen bouwen moet de gemeente een hogere geluidsbelasting toestaan. "Boven de 55 decibel is een ontheffing nodig en boven de 68 mag bouwen sowieso niet. Hier hebben we het over 65 decibel, maar wat als er meer treinen gaan rijden of de provinciale weg een dubbele rijstrook krijgt? Moeten we hiermee instemmen als we weten dat deze wijk over een aantal jaar wellicht niet meer leefbaar zou zijn?" Het raadslid vroeg zich af of de gemeente niet problemen aan het maken is voor de toekomst. Wethouder Langedijk: "We weten niet of het problemen oplevert, maar dan zijn er mogelijkheden om het op de juiste manier op te lossen."

Van de ongeveer 341 woningen komen er 86 sociale huurwoningen. Oftewel 25 procent van het project. "En dat is volgens de norm van dertig procent te weinig", concludeerde raadslid Quincy Naarden van GroenLinks. Langedijk refereerde naar verschillende andere projecten. "Op die manier haal je het wel." Maar veruit de meeste partijen zien eerder een andere bestemming voor het gebied: bedrijventerrein. "Uit een onderzoek van tien jaar geleden blijkt dat daar geen interesse voor is bij ondernemers, maar nu zitten we in een heel andere tijd", benadrukte Hoejenbos. Fractievoorzitter Richard de Bak van Senioren Dijk en Waard: "Als je zonder voorkennis naar deze locatie kijkt dan is het de ideale plek voor een bedrijventerrein. Is het niet een idee om dit terug te draaien?" Maar zo stelde wethouder Langedijk: "De raad heeft eerder een woningbouwsubsidie voor dit gebied gehonoreerd. Bovendien is dit de koers van alle eerdere bijeenkomsten geweest."

Ook raadslid Joris Koning van ChristenUnie heeft zorgen over het nieuwbouwplan, maar zo benadrukte hij: "Als we veel woningen willen bouwen, dan kunnen we dat niet alleen doen op de beste locaties." Het nieuwbouwproject wordt volgende week besproken tijdens de gemeenteraad. Dat betekent dat de raad dan verder gaat praten over het plan.
Pin It
Bekeken: 2236x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/