Vergeet voetbal, padel en fitness. Ook anno 2023 is biljart een van de populairste sporten van Nederland. Ja, want een sport dat is het zeker. Biljarten kent verschillende competities, zorgt voor een betere fysieke conditie en helpt bij de ontwikkeling van je sociale leven. Gerard Snel is al jaren lid van De Grijze Duiven. De biljartvereniging zoekt nieuwe leden.

"Als we drie of vier mensen mogen verwelkomen zou dat mooi zijn", vertelt Snel. De Heerhugowaarder is naast actief lid ook secretaris van De Grijze Duiven. De vereniging bestaat sinds 1986. De eerste jaren was Café De Viersprong in Het Kruis de thuisbasis, maar tegenwoordig wordt gespeeld in het biljartcentrum aan het Heerhugowaardse Parelhof. "Uiteindelijk groeide de vereniging uit naar 32 leden, maar de laatste jaren schommelt het ledenaantal een beetje", weet Snel. "We hebben nu ongeveer 22 leden en het zou mooi zijn als we er 26 zouden hebben. Het is niet de bedoeling dat mensen lang moeten wachten tijdens de middag."

Ook in Zuid-Korea en Vietnam is biljart populair. Maar in tegenstelling tot de Aziatische landen blijven de jongere generaties in Nederland over het algemeen weg bij keu en krijt. "Het lijkt ons ook wel leuk om wat jongere leden erbij te krijgen, want die missen we eigenlijk nog wel", vertelt Snel. "Het is heus niet zo dat we als vereniging uitsluitend gepensioneerden accepteren, maar veel leden hebben toch wel AOW. Naast oudere sporters zijn dus ook jonge enthousiastelingen welkom bij de club." Of het De Grijze Duiven gaat lukken om binnen een aantal weken nieuwe leden te krijgen? "Ja, dat denk ik wel hoor. Bijna elk jaar zoeken we wel een aantal leden en elke keer reageren mensen enthousiast op de oproep. Dus dan zal het nu ook wel goedkomen."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de vereniging of door contact op te nemen met voorzitter Hans Spaander. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 072 - 57 13 507. "Maar het is natuurlijk ook mogelijk om eerst een woensdagmiddag te komen kijken. We sporten elke week vanaf 13:30 uur in het biljartcentrum aan het Parelhof 3 in Heerhugowaard."
Pin It
Bekeken: 1185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/