Inmiddels zijn de kleurige Tour de Waard fietsen weer uitgezet. Samen met de billboards langs wegen kondigen ze het jaarlijkse wielerspektakel van Heerhugowaard aan. Zondag 20 augustus is het zo ver: dan wordt de 52e editie gehouden, met als slotakkoord de Jos Kamp Assurantiën - Regiobank bokaal voor heren in de categorieën Elite/Beloften/Amateurs.

Het programma begint om 10:00 uur met de Jumbo Visma Ready2Race Dikke bandenrace voor kinderen 7 tot 12 jaar. Daarna worden de Rood Cycle Center Cup voor de Sportklasse en de Rabobank Alkmaar e.o. G-koers voor cliënten van Esdégé Reigersdaal verreden.  Om 13:15 uur even geen fietsen, dan wordt de KWS Infra Bokaal Skeeleren verreden. Dan is vervolgens de beurt aan de Dames Elite/Beloften met de  Univé Noord-Holland Cup. De laatste keurs is die voor de snelste wielermannen.

Rond het parcours is zoals gewoonlijk weer van alles te beleven. De horeca zet de terrassen uit en er zijn optredens van onder andere Marco Schuitmaker, Peter Beense en Mart Hoogkamer. In de Raadhuisstraat zijn er activiteiten en attracties voor kinderen. Dit jaar is de 26-jarige Ronde Miss Rowenna Ottenbros. Een mooie keuze, want vrijwel haar hele familie is of was verbonden met Tour de Waard.

Meer op tourdewaard.nl. (foto: Tour de Waard)
Pin It
Bekeken: 1302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/