Big Bazar kondigt aan dat 20 van de 120 winkels in het land dicht gaan. Voor 20 andere winkels vraagt het bedrijf om huurverlaging om sluiting te voorkomen. De winkelketen heeft in Heerhugowaard een filiaal en in Alkmaar twee, waarvan één XXL. Het is niet bekend of deze winkels zullen overleven. Ook is niet duidelijk hoeveel filialen er in totaal gaan sluiten; in juli meldde het bedrijf al dat er dertien dicht gaan.

Big Bazar heeft 80 winkels die goed draaien, 20 die niet gezond zijn en nog eens 20 zogenoemde 'twijfelwinkels'. Dat zei directeur Jerke Kooistra tegen ANP. De winkelketen zucht onder de gestegen kosten, onder andere door de inflatie. De dertien winkels waarvan sluiting al was aangekondigd, gaan dicht omdat er geen huurverlaging werd gegund. Hoe het verder allemaal zit wil Kooistra niet kwijt aan het persbureau. Het is dus afwachten welke winkels dicht gaan en welke mogelijk nog gered worden door een coulante verhuurder.

Onlangs werd Big Bazar door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld tot ontruiming van twee filialen, en betaling van rond 100.000 euro aan achterstallige huur, incassokosten en een boete aan gedupeerde verhuurders. En daarmee is het nog niet gedaan: een verhuurder verlangt faillissement vanwege 20.000 euro aan huurachterstand. Een pressiemiddel, want het is niet dat hij de winkelketen echt failliet wil zien gaan. De zitting is op 29 augustus. En daarnaast loopt nog een rechtszaak, aangespannen door een Belgische investeerder die nog op rente zit te wachten.

Medewerkers van filialen die sluiten kunnen volgens de directeur Kooistra over naar een andere vestiging en hoeven dus niet te vrezen voor ontslag. En volgens hem komen er weer tientallen nieuwe vestigingen bij. In totaal moeten het er aan het eind van het jaar 190 zijn. (foto: Wikipedia)
Pin It
Bekeken: 3783x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/