Voetbalclub Reiger Boys is jarig en pakt groots uit. Vanaf aankomende maandag wordt het 75-jarig jubileum gevierd met een heuse feestweek. Organisator Simone van der Kraan heeft inmiddels alle boodschappen binnen. "Ik ben letterlijk net terug van de groothandel", vertelt Van der Kraan tegen Dijk en Waard Centraal.

Het is zaterdag aan het eind van de middag als we bellen met de secretaris van de Heerhugowaardse voetbalclub Reiger Boys. "Ik heb de laatste spullen vanmiddag met de auto gehaald, dus dat hebben we ook weer gedaan." De aankomende week staat in het teken van het 75-jarig jubileum van de Heerhugowaardse vereniging. Het is in de zomer van 1948 als meer dan twintig jongemannen samenkomen bij een café aan de Heerhugowaardse Middenweg. Ze overleggen of ze een voetbalvereniging kunnen oprichten in 't Zuid-End van Heerhugowaard. Er wordt een commissie samengesteld die de wensen van de mannen gaat uitwerken. Een week later is het grote moment: voetbalvereniging Reiger Boys wordt officieel opgericht. "Dat was op 6 juli 1948", weet Paul van der Molen. Hij is zelf al ongeveer twaalf jaar betrokken bij de vereniging. Vanwege het rodium jubileum dook Van der Molen in de geschiedenis van de club. "In de originele handgeschreven notulen staat dat verschillende namen de revue passeerden, maar dat Reiger Boys tenslotte als beste keuze werd gezien. De naam is afgeleid van de twee reigers in het Heerhugowaardse gemeentewapen."

Voor de clubkleuren wordt gekozen voor een geel shirt en zwarte broek. Voor de eerste wedstrijden valt de keuze op een terrein waar ook SVW'27 voetbalt aan de Sportlaan. Maar al snel verhuist de club naar een stuk land op de hoek van de Middenweg en Rustenburgerweg. En zo heeft de vereniging ook de daaropvolgende jaren op verschillende velden gebald. In chronologische volgorde: eerst op Sportpark De Kabel en vervolgens op een spiksplinternieuw sportcomplex in Heerhugowaard-Zuid. "De eerste paal werd in mei 2000 geslagen door wethouder Wim Boekel en voorzitter Peter Kuiken. Een prachtig sportgebouw met veel uitstraling werd neergezet. Het vormt de basis van het Reiger Boys wat we nu kennen." Tot op de dag van vandaag  is Reiger Boys een bekende waarde in de gemeente Dijk en Waard. In eerste instantie was de club bedoeld als protestantse tegenhanger voor de roomse sportverenigingen. Maar tegenwoordig is iedereen welkom bij de vereniging. "Reiger Boys heeft ongeveer 1.000 voetballende leden, die spelen in 64 teams. En vergeet niet de vrijwilligers. Het gaat om circa 300 vrijwilligers, die allerlei hand- en spandiensten verrichten." (Tekst gaat verder onder de foto)

Al ruim twintig jaar geleden verhuisde Reiger Boys richting De Wending.


Terug naar Simone van der Kraan en de voorbereidingen voor de jubileumviering. "We hebben de feestweek eigenlijk om de Waardcup heen gebouwd. Dinsdag, donderdag en zaterdag strijden de Heerhugowaardse clubs om de winst. We hebben op het terrein een horecaplein en verschillende activiteiten. Neem bijvoorbeeld de kindermiddag en de muzikale feest met dj René Verkerk van Radio 10 en onze eigen Joost de Vries." (Tekst gaat verder onder de foto)

Zanger Joost de Vries zal optreden tijdens de feestavond van 75 jaar Reiger Boys.


En zo zijn er dus meer evenementen gepland tijdens de feestweek. Zo wordt vrijdag een 7x7 toernooi gehouden voor achttienplussers. Voor de kinderen is er zaterdagmiddag een panna knock out voetbalmiddag met niemand minder dan Nasser El Jackson. Nasser is een autoriteit op het gebied van panna voetbal. Drie jaar op rij was hij officieel ambassadeur van het KNVB Straatvoetbal en inmiddels is de 23-jarige ook twee keer wereldkampioen 'groundmoves' geworden. "Voor deze clinic zou ik in het artikel graag wat aandacht willen vragen", stelt Van der Kraan voor. "We hebben nog wel wat plekken voor de training met deze bekende straatvoetballer. Kinderen hoeven geen lid van de club te zijn."

Al met al wordt het dus een drukke week voor de honderden vrijwilligers van Reiger Boys. Paul van der Molen is vooral druk met voorbereidingen rond de Waardcup. "Het blijft bijzonder dat we zoveel clubs hebben die ouder dan zeventig jaar zijn. Hugo Boys is negentig jaar en SVW'27 wordt over een aantal jaar zelfs honderd jaar. Het jubileum van Reiger Boys is niet alleen een mijlpaal voor de vereniging, maar voor heel Heerhugowaard. Net als de Waardcup zorgt de vereniging voor verbinding. Bestuursleden worden uitgenodigd en iedereen is welkom bij de festiviteiten. Er is geen haat en nijd. Alleen gezonde strijd tussen de teams."


Meer informatie over de verschillende activiteiten bij Reiger Boys, is te vinden op de website reigerboys.nl.  Voor een aantal activiteiten is het belangrijk om vooraf aan te melden.


Pin It
Bekeken: 1657x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/