AZ mag dit seizoen toch wel meedoen aan de Youth League. Aanvankelijk was het onzeker of het Alkmaarse jeugdelftal mee mocht doen. Het Alkmaarse jeugdelftal was geen kampioen en komt niet uit in de Champions League, maar mag meedoen vanwege een speciale regeling.

De regeling stelt dat de titelhouder van de Youth League een overgebleven ticket krijgt, als er minimaal één club in Europa is die met zijn Onder 18- of Onder 19-team landskampioen wordt en zich tegelijk met zijn hoofdmacht voor de Champions League plaatst. Manchester City en Real Madrid hebben beide een Champions League-ticket bemachtigd en hun jeugdteams behaalden het benodigde succes. AZ stroomt in bij het domestic champions path, waar het de afgelopen twee seizoenen ook begon.

Voor de Alkmaarders wordt dit het derde jaar op rij waarin ze meedoen aan de Youth League. Afgelopen seizoen was AZ de eerste Nederlandse club ooit die de trofee omhoog hield. De imposante zegetocht leidde onder meer langs Eintracht Frankfurt, FC Barcelona, Real Madriden Sporting CP. In de finale werd Hajduk Split met 5-0 geklopt. Een huldiging op het Waagplein volgde. Burgemeester Anja Schouten speldde alle spelers van het Onder 19-team de 'Zilveren Sportspeld' op.
Pin It
Bekeken: 2559x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/