Kogelstootster Jessica Schilder is achtste geworden op het WK Atletiek in Boedapest. Net als haar atletiekjaar, verliep de eindstrijd moeizaam voor de 24-jarige Hera-atlete. In haar derde poging kwam ze tot 19,26m en uiteindelijk kwam ze daar niet meer voorbij. Wereldkampioene werd de Amerikaanse Chase Ealey met een beste stoot van 20,43m.

Vorig jaar werd Jessica ijzersterk Europese kampioene in München met een uithaal van 20,23m. In het naseizoen benaderde ze de bijzondere 20 meter grens nog een paar keer, maar dit jaar draait het letterlijk en figuurlijk allemaal een stuk minder. Tijdens het NK in juli liep het ook niet erg lekker, maar met een beste stoot van 19,35m leek de vorm weer te komen.

De voorronden op zaterdagochtend kwam de Nederlands recordhoudster eenvoudig door. Meteen een dikke beste jaarprestatie van 19,64m kwalificeerde ze zich ruimschoots voor de finale 's avonds. Ze gaf daarna aan te genieten en haar strijdplan klaar te hebben liggen.

Wat dat ook was, het zal niet geweest zijn wat er in de finale gebeurde. Jessica begon met een matige 18,25m. Daarna stootte ze 19,13m en 19,26m en leek ze in de wedstrijd te gaan komen. Met de achtste positie in een wedstrijd van hoog niveau verdiende ze nog net drie extra pogingen. Die mochten niet baten. Meerdere concurrenten verbeterden zich, met de nodige positiewisselingen tot gevolg, maar bij Jessica wilde het niet meer lukken. Schrale troost is dat ze er op het toernooi toch beter was dan de rest van het jaar.

Jessica werd vergezeld door twee landgenoten. Voor Jorinde van Klinken is het kogelstoten een extraatje; ze is vooral discuswerpster en daar werd ze op het WK vierde. In de finale presteerde de 23-jarige werpster goed, maar viel met haar 19,05m net buiten de Top 8 die nog drie extra pogingen krijgt. Voor de pas 21-jarige Alida van Daalen was meedoen al een bonus. Zij won al discusbrons op de Amerikaanse studentenkampioenschappen dubbel goud op het EK neosenioren (onder 23) werd met kogelstoten en discuswerpen. In Boedapest werd ze netjes 19e met een solide stoot van 17,93m. (archieffoto: Bjorn Parée)
Pin It
Bekeken: 912x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/