Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken worden in de gemeente Dijk en Waard verschillende bijeenkomsten georganiseerd. De zorgers worden in het zonnetje gezet of krijgen extra informatie. Zo ook op woensdag 27 september. Tijdens de middag geeft een notaris uitleg over het levenstestament en wordt daaropvolgend samen gegeten. Wonen Plus Welzijn vraagt voor de bijeenkomst een eigen bijdrage van 3,50 euro. Het schiet in het verkeerde keelgat van fractievoorzitter Carmen Bosscher van BVNL.

De Heerhugowaardse heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur. "Om de mantelzorgbijeenkomst te bezoeken wordt een bedrag gevraagd en daarnaast kan de organisatie geen rekeninghouden met dieetwensen of allergieën", schrijft Bosscher aan het college van burgemeester en wethouders. "Hoe staat dit in houding tot het centraal stellen en ontlasten van de mantelzorgers?" Volgens de fractievoorzitter moeten mantelzorgers geëerd worden voor het werk dat ze doen. "Erkent het college dat mantelzorgers kostenbesparend zijn wat betreft hoge zorgkosten van de zorgvragers?"

Het Dijk en Waardse college heeft dertig dagen om te reageren op de politieke vragen.
Pin It
Bekeken: 1293x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/