Lineke Kortekaas is terug als directeur van Cool Kunst en Cultuur. Recent werd Kortekaas getroffen door een hersenbloeding, maar inmiddels is ze aan het re-integreren. We spreken haar op de vooravond van het nieuwe seizoen.

"Voor mij persoonlijk is het ontzettend fijn om na een periode van afwezigheid en herstellen weer langzaam mijn werk op te pakken", vertelt Kortekaas aan Dijk en Waard Centraal. Aanvankelijk was Mike Harman de interim-directeur, maar afgelopen maart werd Jos van Geels tijdelijk aangetrokken. "Het re-integreren na hersenletsel is een langdurig proces en gaat stapje voor stapje. Momenteel werk ik ongeveer vijftig procent en worden bepaalde directietaken nog waargenomen door Mike Harman."

Je zou kunnen zeggen: Lineke Kortekaas leeft voor de cultuursector. De geboren Groningse was in het verleden betrokken bij tal van theatergroepen. Ook was Kortekaas twee jaar directeur van Schouwburg Het Park in Hoorn. "Ik richt mij de komende tijd op de artistiek, inhoudelijke zaken. Met daarbij een focus op nieuwe ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Denk aan het ontwikkelen van activiteiten voor bijvoorbeeld eenzame mensen, jongeren en mensen met dementie."

Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat Cool zijn deuren opende. Precies op deze plek brandde in 2004 De Schakel compleet af. Ondanks dat grote verlies is het theater na al die jaren een begrip geworden in Heerhugowaard en omgeving. "Het is dit weekend driedubbel feest voor mij. Met Cool Open! op zaterdag wordt de start van het culturele seizoen én van het jubileumjaar gevierd. Zondag staat de officiële opening van de Kleine Zaal op de planning. Wat heb ik het contact met onze gasten, artiesten, docenten en leerlingen gemist. Heerlijk om weer samen te kunnen genieten van kunst en cultuur."


Dijk en Waard Centraal is zaterdagmiddag bij de officiële seizoensopening van Cool Kunst en Cultuur. Een verslag van Cool Open! lees je later op onze kanalen.


Pin It
Bekeken: 776x
https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/