Trainer Mo Ben Ali van de kickboksschool in Noord-Scharwoude is druk bezig met de voorbereidingen voor een bijzondere steunactie voor de aardbevingsslachtoffers van Marokko. Met zo veel mogelijk deelnemers, waaronder bekende sporters, wil hij het klokje rond sporten om geld op te halen voor zijn geboorteland. "Zelfs de burgemeester traint mee."

De zware aardbeving in Marokko heeft een spoor van verwoestingen achtergelaten. Bijna drieduizend mensen zijn omgekomen, en dat raakt ook kickbokstrainer Ben Ali diep in het hart, vertelt hij aan mediapartner NH: "We hebben binnen de Marokkaanse gemeenschap de koppen bij elkaar gestoken en zijn ook in gesprek gegaan met de gemeente Dijk en Waard. Die reageerde enthousiast en heeft het goedgekeurd." Eerder al liet de gemeente weten nauw contact te hebben met de Marokkaanse gemeenschap van Dijk en Waard.

Het idee is dat er 24 uur lang wordt gesport door zo veel mogelijk deelnemers. Na een donatie mag je minstens een uur meesporten. Er zijn verschillende activiteiten om aan deel te nemen, zoals kickboksen en voetbal, maar er staat bijvoorbeeld ook een PlayStation, vertelt Ben Ali. Verschillende bekende namen uit de kickbokswereld, zoals Remy Bonjasky, Jorina Baars, Ernesto Hoost en Andy Souwer hebben aangegeven mee te doen.

"Voor 25 euro kan iemand zich inschrijven voor een seminar bij een van de deelnemende toppers. We zijn nog in gesprek met een aantal sporters, artiesten en organisaties." De 24-uurs sportactie wordt van 30 september tot en met 1 oktober gehouden in de Ben Ali Gym in Langedijk. "We hopen dat mensen uit de omgeving zo een steentje willen bijdragen." (foto: Ben Ali Gym)
Pin It
Bekeken: 1089x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/