Ruimte, groen, volop bankjes en volop parkeergelegenheid. Dat, en de bus naar Alkmaar. Voor jongeren in Dijk en Waard is die laatste optie vaak nog de aantrekkelijkste, want uitgaan in Langedijk of Heerhugowaard, dat is toch net niet wat ze ervan verwachten. En dat kan echt wel anders, vindt de Dijk en Waardse politieke partij BVNL: "Herkent het College deze roep en zorgen vanuit de Dijk en Waardse samenleving als het gaat om passende uitgaansgelegenheden voor jongeren?"

Het is misschien wel een verhaal van alle tijden en het kan in heel veel Nederlandse steden en dorpen worden naverteld: als je echt jong bent, dan is een speeltuin haast luxe, zelfs een afgewaaide tak of een plasje regen is al genoeg om een kind te vermaken. Maar wie ouder wordt zoekt toch net wat meer vermaak, een plek om leeftijdsgenoten te treffen, zónder ouders die een oogje in het zeil houden. Zulke plekken blijken zeldzaam, ook in Dijk en Waard.

BVNL, vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Dijk en Waard, merkt dat het gemor onder jongeren in Dijk en Waard toeneemt. Natuurlijk is uitgaan in Alkmaar of Amsterdam óók leuk, maar er is zeker wel behoefte aan iets meer vertier dichter bij huis: "Veel jongeren geven aan, dat zij binnen onze gemeente geen plek hebben om samen te komen met andere leeftijdsgenoten", schrijft BVNL Dijk en Waard. "Dit betreft voornamelijk de groep jongeren tot 18 jaar."

BVNL roept het College van Dijk en Waard op om actief uit te kijken naar alternatieven voor deze jongeren. "Veel jongeren zoeken hun vertier buiten onze gemeentegrenzen", weet BVNL. "Voorheen werden er nog wel eens 'Fris feesten' georganiseerd voor deze doelgroep." De partij hoopt dat het College met jongeren in Dijk en Waard in gesprek wil, om te luisteren naar hun wensen en hun ideeën. Want deze jongeren verdienen beter dan de bus naar ergens anders: BVNL vraagt dan ook om "passende uitgaansgelegenheden voor Dijk en Waardse jeugd".
Pin It
Bekeken: 1440x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/