Het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar krijgt een Da Vinci operatierobot. Chirurgen kunnen met deze robot nog preciezer te werk gaan en ook minder ingrijpend. Vaker zal een kijkoperatie volstaan. In eerste instantie wordt de innovatie gebruikt voor oncologische chirurgie, urologie en oncologische gynaecologie. In de komende maanden worden specialisten en operatieassistenten geschoold om te werken met de operatierobot.

Robotica, digitalisering en kunstmatige intelligentie zijn de meest prominente ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. De operatierobot is volgens Noordwest een buitengewoon waardevol instrument. Hij neemt geen menselijke taken over, maar kan gezien worden als een soort verlengstuk in de operatiekamer.

"De robot kan bepaalde bewegingen en bochten maken die wij niet met onze handen kunnen maken",  licht oncologisch chirurg Hermien Schreurs toe. "Het zorgt ervoor dat nog meer operaties minimaal invasief kunnen worden uitgevoerd. Dit is een groot voordeel voor de patiënt; robotchirurgie kan zorgen voor minder bloedverlies, minder pijn en minder littekenweefsel. Hierdoor kan een patiënt sneller herstellen."

Noordwest werkt op verschillende gebieden aan een stevige toekomst van de gezondheidszorg. Naast medische innovaties, werkt Noordwest aan verduurzaming en digitalisering van de zorg, en bouwt het aan twee nieuwe, state-of-the-art locaties in zowel Alkmaar als Den Helder. (foto: Intuitive Surgical Operations Inc)
Pin It
Bekeken: 1207x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/