Duurzaamheid, gemeenten hebben er zonder uitzondering de mond van vol. Maar in de regio blijken ze toch niet allemaal even goed te scoren op de duurzaamheidsindex van energieleverancier Vattenfall. Dijk en Waard en Heiloo scoren bovengemiddeld, Alkmaar zit juist 18% ónder het landelijk gemiddelde. Maar het is Bergen dat er met de Noord-Hollandse duurzaamheidsprijs vandoor gaat: in de Duinstreek zijn mensen 48% duurzamer dan elders in het land.

Bergen is daarmee de duurzaamste gemeente van Noord-Holland en staat genoteerd in de nationale top 10. Bergen doet het ook goed als het om groene tuinen gaat. Heiloo scoort binnen de regio dan weer het best op het punt van zonnepanelen. Dat en meer blijkt uit cijfers van Vattenfall. De energieleverancier heeft in kaart gebracht hoe duurzaam inwoners van verschillende Nederlandse gemeenten hun huis en tuin hebben ingericht.

In het onderzoek is goed te zien dat inwoners in steden lastiger duurzame keuzes kunnen maken dan die in landelijke gemeenten. Wie in een flat woont zal nu eenmaal niet snel zonnepanelen op het dak leggen en de tuin vergroenen is er dan ook niet bij. Alkmaar scoort in de regio het slechtst, Amsterdam en Haarlem nog slechter. En in Alkmaar en Dijk en Waard, beide stedelijke gemeenten, is de helft van de tuinen betegeld. In Bergen, bekend om de grote huizen met grote tuinen, is maar 22% van de tuinen 'versteend'. Daarmee is Bergen na Bloemendaal de minst versteende gemeente van Noord-Holland.
Pin It
Bekeken: 1149x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/