FastFeetGrinded is een van de meest innovatieve midden- en kleinbedrijven (MKB) van Nederland. Het Heerhugowaardse bedrijf is een schoenenrecyclingfabriek waar afgedankte schoenen worden verpulverd. FastFeetGrinded heeft een plek veroverd in de KVK Innovatie Top 100.

"FastFeetGrinded wil geen schoenenmerk bouwen, maar laten zien dat de internationale schoenenindustrie duurzamer gemaakt kan worden", vertelde directeur Danny Pormes eerder voor de camera van Streekstad Centraal. De eerste schoenenrecyclingfabriek ter wereld komt geregeld in het nieuws. Is het niet omdat koningin Máxima een bezoek brengt aan de fabriekshal, dan is het wel vanwege een prijs bij de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20. "Dit bedrijf heeft een ontzettend goede oplossing bedacht om de enorme afvalberg te verkleinen", benadrukte juryvoorzitter en gedeputeerde Rosan Kocken.

De machine van FastFeedGrinded kan in totaal ruim 2.400 schoenen per uur verwerken. Grondstoffen die daarbij vrijkomen - zoals rubber, schuim en textiel - worden hergebruikt voor nieuwe producten. Denk hierbij aan ondergronden voor buitensportvelden of nieuwe schoenen. Hoewel de fabriek al grote stappen heeft gemaakt, is het volgens Pormes slechts het begin van een beweging. "Elke dag worden zo'n zeventig miljoen schoenen gemaakt. Voor elk verkocht paar, wordt een paar afgedankt. Dat moet veranderen."

Het is voorlopig nog wel even de vraag op welke plaats het Heerhugowaardse bedrijf eindigt. De KVK Innovatie Top 100 wordt eind november bekendgemaakt.
Pin It
Bekeken: 378x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/