Er wordt al lang op gewacht, toch komt de trein ook deze keer weer niet: de intercity tussen Alkmaar en Haarlem. Lang zorgde deze trein voor een snelle verbinding tussen deze twee steden, maar nu moeten reizigers op dit traject het met een stoptrein doen - 'sprinter' - en dat blijft voorlopig zo. In de Tweede Kamer was er geen meerderheid voor terugkeer van de oude intercity.

Het herstellen van de snelle trein naar Haarlem is een langgekoesterde wens van de regio Alkmaar. Niet alleen voor reizigers met Haarlem als bestemming, maar ook voor wie snel naar Leiden en Den Haag wil reizen zou deze intercity een uitkomst zijn. Toch staan bij NS al jaren alle seinen op rood. Er is te weinig animo voor, klinkt het daar, het spoorwegbedrijf moet nu eenmaal keuzes maken.

In de Tweede Kamer lag een voorstel van de ChristenUnie op tafel. De NS zou met extra geld moeten worden gestimuleerd op onder meer dit traject toch extra treinen in te zetten, was het idee. Daar konden aardig wat partijen in de Kamer zich wel in vinden, maar VVD, D66, CDA en PVV stemden tegen. Daarmee was er geen meerderheid en belandde de gewenste intercity ook deze keer weer op een zijspoor. Al bestaat de kans dat er ná de verkiezingen van november al weer beweging in komt.

De kwestie staat nog los van een andere discussie, namelijk die over de intercity van Alkmaar via Amsterdam naar Maastricht. Die trein zorgt nu op doordeweekse dagen voor extra capaciteit tussen Alkmaar en Amsterdam, maar NS wil deze trein op vrijdagen schrappen. Enkele jaren eerder werd deze trein al uit de weekenddienstregeling gehaald en daar komt 'ie voorlopig niet in terug als het aan NS ligt. Ook hierover bestaat veel ontevredenheid in de regio.
Pin It
Bekeken: 1128x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/