Een van 's lands meest gelauwerde muzikanten gaat stoppen met optreden. Chris Hinze heeft na meer dan 50 jaar en 75 cd's een afscheidsconcert samengesteld, dat hij zondag 5 november in Poldermuseum Heerhugowaard ten gehore zal brengen.

Ooit begonnen als jazzpianist studeerde hij fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won een studiebeurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. In de jaren 70 werd hij bekend met zijn Baroque/jazz albums waarmee hij internationale bekendheid verwierf. Kort daarna startte hij zijn Chris Hinze Combination, een jazz-rock fusion combinatie waarmee hij op het jazzfestival in Montreux de Internationale Persprijs ontving. Hinze  sleepte verder onder andere in de wacht de Beethoven Award, de Prix d’Italia, drie Edisons en een nog een vierde nominatie.

Ruim 50 jaar timmerde hij op geheel eigenzinnige wijze aan de weg, gedreven om mooie dingen te maken. Hij verkende vele ritmes, stijlen en culturen. Zijn muzikale uitspattingen hebben dan ook altijd voor verwarring gezorgd. Kiezen voor een richting is hem vreemd. Zo speelde hij o.a. met Reggae legende Peter Tosh, maar ook met de Tibetaanse Gyuto monks. Naast de ‘Chris Hinze Combination’ tours legde hij zich de laatste tien jaar, geïnspireerd door zijn reizen, meer en meer toe op het geven van Multimedia Solo Theater concerten. “Incredible India” was tot nu zijn laatste grote concert tour.

Het afscheidsconcert in Het Oude Gemaal duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Meer info via de Facebookpagina van het poldermuseum. (foto: Rob Brakel)
Pin It
Bekeken: 557x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/