'Van suiker' of terecht voorzichtig; veel mensen hebben donderdag het zekere voor het onzekere genomen in afwachting van herfststorm Ciarán. Fietsenrekken die anders vol staan, bleven donderdagochtend leeg. Aan het thuiswerkadvies was gehoor gegeven en anders pakten mensen wel de auto in plaats van het stalen ros. De storm was voor verschillende middelbare scholen aanleiding om eerder te sluiten.

Wie 's ochtends wél de fiets pakte, had tegelijk weinig reden tot klagen. Het was onstuimig, maar nog lang niet stormachtig. Pas vanaf 14:00 zal de storm in alle hevigheid losbarsten, dan geldt ook code oranje. De rest van de dag staat daarna in het teken van harde windvlagen. Vooral de stranden en de dorpen in de Duinstreek krijgen de volle laag, maar ook in de rest van de regio kan er overlast zijn.

"We zijn vanochtend allemaal normaal open gegaan", legt Henk Klaassen, bestuurder van scholenkoepel SOVON, desgevraagd uit. Onder SOVON vallen verschillende middelbare scholen in de regio. "We hebben besloten dat scholen eerder dicht mogen. Hoe laat precies, dat verschilt per school, die maken daar een eigen afweging in." De exacte tijd hangt ook samen met de lesroosters, maar zal in de regel vóór 14:00 liggen. "Maar we hebben bijvoorbeeld ook een school in Wieringerwerf", voegt Klaassen toe. "Daar waait het al wat minder hard." Tegelijk blijkt uit berichtgeving van mediapartner NH dat scholen in Hoorn vanochtend al besloten om helemaal dicht te blijven.

Of alle voorzorgsmaatregelen ook echt nodig zijn, daar is wel discussie over. Onder meer op sociale media wordt geschamperd dat de angst overdreven is. Mogelijk zit de schrik er gewoon goed in na zomerstorm Poly. Voor horeca-ondernemers betekent het dat er minder bezoekers worden verwacht, tegelijk wordt er wel meer besteld en dan is het dus de vraag of het verstandig is bezorgers het noodweer in te sturen.
Pin It
Bekeken: 1634x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/